Jämför lån trots betalningsanmärkningar

Anmärkning.se
Anmärkning.se erbjuder tjänster för att jämföra lån för privatpersoner. De är en del av Lendo AB. Anmärkning.se fokuserar på kunder med betalningsanmärkningar. Anmärkning.se gör det lätt att jämföra privatlån, blancolån och billån, och hjälper dig att samla dina mindre lån och krediter. De har möjlighet att förmedla erbjudanden om lån från flera långivare och banker och det kräver endast en kreditupplysning från Upplysningscentralen (UC).
Jämför nu
Lånebelopp 10,000 - 350,000 SEK
Lånets löptid 1 - 15 år
Ränta 2.95 - 29.95 %
Effektiv ränta 2.95 - 29.95 %
Ålderskrav 18 - 70
Räntefritt för nya kunder Nej
Godkänner betalningsanmärkningar Ja
Inkomstkrav 110,000 SEK
Uppläggningsavgift 0 SEK
Administrationsavgift 0 SEK
Räkneexempel: Annuitetslån 10 år. Effektiv ränta 12.63%. Ett lån på kr kostar då 116 kr/månad (120 avbetalningar), dvs totalt 13 920 kr. Ingen start-/aviavgift. 11.95% nominell ränta (rörlig ränta, sätts individuellt av våra samarbetspartners). Vid skuld hos Kronofogden kommer ansökan att nekas.

FAQ

vanliga frågor

Vad innebär en betalningsanmärkning?

En betalningsanmärkning är när en individ eller ett bolag inte har betalat en eller flera skulder i tid. Kronofogden konstaterar skulden och kreditupplysningsföretagen noterar anmärkningen. Det är möjligt för samtliga företag och banker att se anmärkningen om de gör en kreditupplysning på dig. En individ med betalningsanmärkningar löper risk att få konsekvenser vid ansökan om, exempelvis, ett telefonabonnemang eller bostadslån. Det blir alltså svårare att få ett lån beviljat för den som har en betalningsanmärkning sedan tidigare. Det finns de som använder SMS-lån, vilket inte kräver något slags kreditupplysning av Upplysningscentralen. Du rekommenderas dock att titta efter valmöjligheter. Vissa banker godkänner lån i utbyte mot mer omfattande krav på dig som söker ett lån. För mer information, se grundkraven för lån till dem med betalningsanmärkning.

Spelar det någon roll vilken betalningsanmärkning jag har?

Nej. Dessvärre räknas missade räkningar på mindre summor in lika högt som större, obetalda lån. Du bedöms som mindre pålitlig inom kreditsfären, vilket utgör en risk för långivare. Du kan läsa mer om hur du kan gå tillväga för att förbättra din kreditstatus under ”Hur förbättrar jag min kreditvärdighet”.

Hur påverkas räntan med en betalningsanmärkning?

Banken tar normalt ut högre ränta eftersom du som har en anmärkning utgör en potentiellt högre risk. Märk att det då är viktigt att du har en väl avvägd plan för avbetalning, samt att du är medveten kring hur du kan göra för att förbättra din kreditvärdighet. För mer information kan läsa under ”Hur förbättrar jag min kreditvärdighet”. Alla banker behandlar din ansökan enskilt och gör egna avvägningar om risknivåer. För att få det erbjudande som passar dig bäst är det alltså viktigt att du jämför så många banker som möjligt. När du lånar genom en låneförmedlare, exempelvis Anmärkning.se, får du hjälp att hitta långivaren eller banken som är bäst för dig – de tävlar om att kunna lämna dig det bästa erbjudandet. Detta med endast en kreditupplysning.

Vilka banker lånar ut pengar till personer med betalningsanmärkningar?

För dig som använder en låneförmedlare, som Anmärkning.se, kommer din låneansökning att sändas till de banker som det finns ett samarbete med och som erbjuder lån till kunder som har anmärkningar. När du erhållit svar har du möjlighet att själv besluta vilken långivare eller bank du är intresserad av.

Hur länge påverkar betalningsanmärkningen mig?

Privatpersoner med betalningsanmärkning har kvar anmärkningen i tre år från att den registrerats, och för företag gäller den i fem år. För att säkerställa att du kan motta ett lån med goda villkor när anmärkningen har löpt ut, är det viktigt att du får så god ordning på din ekonomi som möjligt under tiden anmärkningen gäller.

Vilka är grundkraven för att få låna med betalningsanmärkning?

Om du har betalningsanmärkningar får du möjlighet att ansöka om upp till 200 000 kr i lån, under förutsättningen att du når kraven nedan:

  • - Du har fyllt minst 18 år
  • - Har varit folkbokförd i Sverige sedan ett år tillbaka
  • - Har en årsinkomst om minst 120 000 kr
  • - Är utan skulder hos Kronofogden sedan minst 6 månader

Dessa grundkrav har slagits fast av de banker och långivare vi använder, vilket innebär att Anmärkning.se inte har möjlighet att ändra dem. När en ansökan om lån går ut, behandlas förfrågan av bankerna som sedan ger ett utlåtande kring huruvida de har möjlighet att godkänna ett lån eller inte.

Kostar det något att jämföra lån?

Nej. Det är gratis att ansöka om ett lån och det kräver bara en kreditupplysning. Detta gäller även när din ansökan når flera banker. När du använder en låneförmedlare för att ansöka erbjuds du samma låneränta som när du besöker en långivare eller bank. Men med fördelen att bankerna tävlar om dig. Du som låntagare erhåller alltså ingen extra ränta eller ytterligare kostnader.

Hur går det till?

1. Ansök snabbt och enkelt

Fyll i din ansökan. Det tar ca. 2 minuter. Om du vill ha personlig hjälp eller rådgivning är du välkommen att kontakta kundtjänsten på Anmärkning.se

2. Långivarna går igenom din ansökan

Anmärkning.se samarbetar med flera banker och långivare och presenterar deras låneerbjudanden. Du får svar inom 24 timmar.

3. Jämför och välj det bästa lånet

Du kan jämföra och välja i lugn och ro det lån som passar bäst för just dig. Lånet betalas ut inom några dagar beroende på utbetalningsmetod.

Anmärkning.se

låter dig få låneerbjudanden från flera banker och långivare trots att du har en eller flera betalningsanmärkningar