Sänk dina lånekostnader

Advisa
Advisa har på kort tid etablerat sig som en av Sveriges ledande aktörer inom lån. Vi erbjuder idag våra tjänster i Sverige och i Finland. Genom att samla ett fyrtiotal banker och låneinstitut under ett och samma tak, tvingar de bankerna att erbjuda bästa möjliga villkor till alla kunder.
Jämför nu

FAQ

vanliga frågor

Vad är svarstiden

Advisa brukar ge svar inom 5 minuter

Vad krävs för att låna genom Advisa?

För att jämföra lån behöver du:

  • Ha fyllt 18 år
  • Ha en inkomst på minst 10 000 kr/månad från anställning eller pension
  • Ej ha skuldsaldo hos Kronofogden

Får jag bara en kreditupplysning?

Ja, via Advisa får alla banker dela på en och samma kreditupplysning.

Kan jag betala av ett lån i förtid?

Ja, du har fri amorteringsrätt på alla lån som tas genom oss. Det innebär att du närsomhelst kan betala mer på lånet eller lösa ut lånet helt och hållet.

Kan jag samla mina lån utan att byta bank?

Ja. Du kan baka ihop (samla/lösa) alla dina lån utan att byta bank.

Vilken ränta och månadskostnad får jag?

Räntan på ett privatlån sätts alltid individuellt efter dina förutsättningar. Advisa hjälper dig därför att optimera din låneansökan och skickar den till flera banker och andra långivare samtidigt för att säkerställa att du får så många och låga ränte-erbjudanden som möjligt.

Kan jag lägga om mina lån trots betalningsanmärkning?

Ja. Så länge skulden hos Kronofogden är betald så har du möjlighet att lägga om dina lån och baka ihop flera skulder till ett nytt lån.

Hur går det till?

1: Fyll i och skicka in din ansökan

Oavsett om du vill ta ett nytt lån eller samla ihop befintliga börjar du med att fylla i vårt enkla formulär. När du är klar klickar du på ”Ansök nu” så skickas ansökan för behandling av våra 39 långivare. Därefter visas förslagen direkt på skärmen. Notera att långivarna ”bjuds in” till att ge dig lånerbjudande baserat på de uppgifter du anger i ansökan. Därför kan ett urval av dessa komma att bedöma ansökan och därefter återkomma med ett eventuellt låneförslag.

2: Välj bäst förslag

Första svaret får du oftast inom 1 minut. Svarstiden varierar mellan långivarna, men vi meddelar dig via SMS för varje svar du får. Inom 1 arbetsdag har du i regel alla långivares svar. När alla förslag kommit in väljer du det som passar dig bäst. Behöver du vår hjälp finns vi tillgängliga per chatt och telefon.
l

3: Skriv på

Nu återstår bara att skriva på lånehandlingarna (digitalt eller för hand). I vissa fall kan mer information efterfrågas, det anges då tydligt i avtalet. Kort efter att du signerat lånehandlingarna betalas lånet ut.

Advisa

har sedan starten 2011 hjälpt över 254 000 kunder att jämföra lån.